OVER ARCHIMED

OVER ARCHIMED

Archimed is dé referentie voor interieurarchitectuur en totaalrealisaties binnen de dentale en medische sector. Onze interieurarchitecten hebben een jarenlange ervaring en werken nauw en exclusief samen met één en dezelfde aannemer, DTA Projects.

In 1980 besloot Christian Lamoral, eigenaar van het toenmalige Dental Depot Lamoral, dat een totaalaanbod een grote meerwaarde zou zijn in het advies naar tandartsen toe. Hij nam interieurarchitecte Pia Goetinck in dienst. Wat begon als het maken van plannen als ondersteuning voor de tandartsen, groeide uit tot een divisie die voor totaalinrichtingen zorgde. Een aantal interieurarchitecten vervoegden vanaf toen het team.

Gezien de divisie in de loop der tijd meer en meer totaalprojecten realiseerde voor tandartsen die niet noodzakelijk een installatie hadden van eigen huis, werd in 1994 besloten Archimed te profileren als een afzonderlijke entiteit. Op die manier waren tandartsen niet aan de dentale merken van Lamoral gebonden en kon Archimed een eigen koers varen. Archimed ‘verhuisde’ mee met Lamoral via Hospithera en Arseus Dental tot het huidige Henry Schein.

Wat voor de totaalinrichtingen begon als een samenwerking met losse aannemers en een coördinatie die door Archimed verzorgd werd in België en Nederland, groeide in België uit tot een vaste samenwerking met het aannemersbedrijf DTA Projects.

Vandaag bestaat het team uit Pia Goetinck, interieurarchitecte/business manager, samen met interieurarchitecten Elke Aerts, Virginie Serck en Thomas Delbaere, die de fakkel van business manager overneemt van Pia. Zij vormen samen met het team van de vaste partner/aannemer DTA Projects uw partner voor alle totaalinrichtingen. Daarnaast maakt DTA Projects al het maatwerkmeubilair van Archimed.

REALISATIES

DESIGN DAT WERKT
ORGANISATIE

Archimed organiseert uw dentale of medische praktijk volgens de ideale workflow, aangenaam én functioneel.

056 62 95 70
HYGIËNE

Een nette en steriele werkplaats vormt de basis voor een succesvolle tandartspraktijk.

VERLICHTING

Een correct verlichte praktijk en het creëren van de juiste sfeer is een must voor u en uw patiënten.

CIRCULATIE

De looplijnen binnen uw praktijk worden geoptimaliseerd, uw inrichting afgestemd op uw team.